De leukste kinderspellen!

Kinderen houden van plezier. Dit plezier beleven zij vaak door het doen van verschillende spelletjes. Dit kunnen buitenspelletjes zijn, maar ook spellen die binnen gedaan kunnen worden. Tijdens het buiten spelen kunnen er spelletjes gedaan worden als tikkertje, verstoppertje en verschillende soorten sport. Voor de koude wintermaanden worden toch vaak de bordspellen opgezocht. Deze spellen kunnen variëren tot een lang spel monopoly tot een kort spelletje vier-op-een-rij. Zoals u weet kunnen de gemoederen bij monopoly soms oplopen. Vaak zijn spelletjes ganzenbord gezelliger. Hierbij komt een hoop geluk kijken en komt de winst meestal door een zekere zin van toeval.

Top 5 kinderspellen

Kind & Gezin, amsterdam, special, telegraaf, spelende kinderen, kinderen, spel, bordspel, gezin, gezellig, 09-12-2015

  1. Dit spel kennen wij allemaal! Memory is een gezelschapsspel waarbij het kortetermijngeheugen van de spelers wordt getest. Er liggen 32 verschillende kaarten op tafel, omgekeerd. Er kan niet gekeken worden welke kaarten hier liggen. De bedoeling is om twee dezelfde kaarten te vinden. Indien er juist wordt geraden mag de speler nog een keer. Indien er verkeerd wordt geraden, gaat de beurt naar de tegenstander.
  2. Levensweg, dit is een bordspel voor 2 tot 6 spelers. Het spel brengt in kaart hoe het leven ‘verloopt’. Door middel van verschillende keuzes die er gemaakt worden ontstaat er een zogenaamde ‘levensweg’. Met dit spel is er niet echt een winnaar. Echter kan er wel gekeken worden wie aan het einde van de rit het meeste geld heeft, of de meeste huizen.
  3. Betoverde doolhof, dit is tevens een bordspel. Geschikt voor 1 tot 4 personen. Dit spel is niet voor een bepaalde leeftijdscategorie. Elke speler begint in een van de vier hoeken van het spel. Door middel van verschuivingen kunnen paden gecreëerd worden. Probeer door middel van het schuiven bij jouw plaatjes te komen. Wie het eerste alle plaatjes heeft, wint.
  4. Dit is het meest gespeelde spel ter wereld! In meer dan 26 talen is dit spel vertaald. Het doel is om een monopolie op te bouwen, dit kan gerealiseerd worden door elke straat die je tegenkomt te kopen. Indien de overige spelers op jou terrein komen, dienen zij jou te betalen. Door deze betalingen neemt het geld van deze spelers af. Dus zullen zij terrein moeten verkopen aan jou. Zo creëer je een monopolie.
  5. Yahtzee is een dobbelspel. Er wordt gebruik gemaakt van vijf dobbelstenen en een scoreblok. Door middel van het dobbelen kunnen combinaties gegooid worden, deze leveren punten op! Bekijk voor jezelf welke scores jij hanteert!